The Graham-Wimdham school for intensive learning, located on Hastings and Hudson in New York, called for an imaginative yet contextual addition and expansion of the existing learning center.  The idea for the addition was to be a school born from the free ideas of Henry David Thoreau's Walden, the Waldorf School learning environment and the Settlement House idea, combining a rural/individual and urban/group environment.
       
     
 Programatic relationships became an integral part of the design process, curating the experience a child has throughout the day.
       
     
Section3-01.jpg
       
     
view to new media center bw  copy copy.jpg
       
     
Section4-01.jpg
       
     
new cottage and theatre arts barn copy.jpg
       
     
 In order to maintain function of the school during construction, the project was built around a series of construction phases, each with their own challenges.
       
     
WindPotential.jpg
       
     
 The Graham-Wimdham school for intensive learning, located on Hastings and Hudson in New York, called for an imaginative yet contextual addition and expansion of the existing learning center.  The idea for the addition was to be a school born from the free ideas of Henry David Thoreau's Walden, the Waldorf School learning environment and the Settlement House idea, combining a rural/individual and urban/group environment.
       
     

The Graham-Wimdham school for intensive learning, located on Hastings and Hudson in New York, called for an imaginative yet contextual addition and expansion of the existing learning center. The idea for the addition was to be a school born from the free ideas of Henry David Thoreau's Walden, the Waldorf School learning environment and the Settlement House idea, combining a rural/individual and urban/group environment.

 Programatic relationships became an integral part of the design process, curating the experience a child has throughout the day.
       
     

Programatic relationships became an integral part of the design process, curating the experience a child has throughout the day.

Section3-01.jpg
       
     
view to new media center bw  copy copy.jpg
       
     
Section4-01.jpg
       
     
new cottage and theatre arts barn copy.jpg
       
     
 In order to maintain function of the school during construction, the project was built around a series of construction phases, each with their own challenges.
       
     

In order to maintain function of the school during construction, the project was built around a series of construction phases, each with their own challenges.

WindPotential.jpg