Riverside Residence
       
     
DGMJ-Roy-Foyer#2.jpg
       
     
 Over a ten year period from 1994-2004, Gans studio renovated and recombined apartments at 404 Riverside for a client as he married and started a family. The first renovation inserted a kitchen and bath into what had been had been the library of the 1904 apartment, which had originally occupied half the entire floor. The renovation also restored the original dining room to the right of the library and living room to the left.
       
     
 The bathroom was housed in a steel and glass enclosure, which stood independent of the apartment structure. The skylit shower created a kind of theatrical proscenium framing the foyer and the "backstage" kitchen.
       
     
   
  
 
  
    
  
 Normal 
 0 
 
 
 
 
 false 
 false 
 false 
 
 EN-US 
 JA 
 X-NONE 
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
   
 
 /* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
	{mso-style-name:"Table Normal";
	mso-tstyle-rowband-size:0;
	mso-tstyle-colband-size:0;
	mso-style-noshow:yes;
	mso-style-priority:99;
	mso-style-parent:"";
	mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt;
	mso-para-margin:0in;
	mso-para-margin-bottom:.0001pt;
	mso-pagination:widow-orphan;
	font-size:10.0pt;
	font-family:Times;}
 
     Unable to acquire the adjacent apartment, the expanding family bought the remote servant quarters of the original apartment. The renovation created a  suite of bedrooms and a bathroom. For several years, the family walked along  the public hallway between   these   sleeping quarters and their first apartment.
       
     
CH-Roy3-Bedroom.jpg
       
     
CH-Roy3-Bathroom2.jpg
       
     
DGMJ-Roy3-Books.jpg
       
     
 The family finally acquired the rooms adjoining their original apartment for their bed and bathroom suite (and sold the unit down the hall). This renovation replaced the glass and steel shower with a wood-lined alcove  within which is tucked a powder room. The skylight freed of the shower enclosure illuminates the kitchen. 
       
     
foyer 2004 closed.jpg
       
     
bathroom 2004.jpg
       
     
kitte 2004.jpg
       
     
roy's shower 7.jpg
       
     
bedroom 2004.jpg
       
     
shower 2004.jpg
       
     
  The raison d’être of the shower in the foyer was gone and its demolition called for. However, it found new life as a freestanding, outdoor, poolside shower at a friend's country home.  
       
     
Riverside Residence
       
     
Riverside Residence
DGMJ-Roy-Foyer#2.jpg
       
     
 Over a ten year period from 1994-2004, Gans studio renovated and recombined apartments at 404 Riverside for a client as he married and started a family. The first renovation inserted a kitchen and bath into what had been had been the library of the 1904 apartment, which had originally occupied half the entire floor. The renovation also restored the original dining room to the right of the library and living room to the left.
       
     

Over a ten year period from 1994-2004, Gans studio renovated and recombined apartments at 404 Riverside for a client as he married and started a family. The first renovation inserted a kitchen and bath into what had been had been the library of the 1904 apartment, which had originally occupied half the entire floor. The renovation also restored the original dining room to the right of the library and living room to the left.

 The bathroom was housed in a steel and glass enclosure, which stood independent of the apartment structure. The skylit shower created a kind of theatrical proscenium framing the foyer and the "backstage" kitchen.
       
     

The bathroom was housed in a steel and glass enclosure, which stood independent of the apartment structure. The skylit shower created a kind of theatrical proscenium framing the foyer and the "backstage" kitchen.

   
  
 
  
    
  
 Normal 
 0 
 
 
 
 
 false 
 false 
 false 
 
 EN-US 
 JA 
 X-NONE 
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
   
 
 /* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
	{mso-style-name:"Table Normal";
	mso-tstyle-rowband-size:0;
	mso-tstyle-colband-size:0;
	mso-style-noshow:yes;
	mso-style-priority:99;
	mso-style-parent:"";
	mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt;
	mso-para-margin:0in;
	mso-para-margin-bottom:.0001pt;
	mso-pagination:widow-orphan;
	font-size:10.0pt;
	font-family:Times;}
 
     Unable to acquire the adjacent apartment, the expanding family bought the remote servant quarters of the original apartment. The renovation created a  suite of bedrooms and a bathroom. For several years, the family walked along  the public hallway between   these   sleeping quarters and their first apartment.
       
     

Unable to acquire the adjacent apartment, the expanding family bought the remote servant quarters of the original apartment. The renovation created a  suite of bedrooms and a bathroom. For several years, the family walked along  the public hallway between these sleeping quarters and their first apartment.

CH-Roy3-Bedroom.jpg
       
     
CH-Roy3-Bathroom2.jpg
       
     
DGMJ-Roy3-Books.jpg
       
     
 The family finally acquired the rooms adjoining their original apartment for their bed and bathroom suite (and sold the unit down the hall). This renovation replaced the glass and steel shower with a wood-lined alcove  within which is tucked a powder room. The skylight freed of the shower enclosure illuminates the kitchen. 
       
     

The family finally acquired the rooms adjoining their original apartment for their bed and bathroom suite (and sold the unit down the hall). This renovation replaced the glass and steel shower with a wood-lined alcove  within which is tucked a powder room. The skylight freed of the shower enclosure illuminates the kitchen. 

foyer 2004 closed.jpg
       
     
bathroom 2004.jpg
       
     
kitte 2004.jpg
       
     
roy's shower 7.jpg
       
     
bedroom 2004.jpg
       
     
shower 2004.jpg
       
     
  The raison d’être of the shower in the foyer was gone and its demolition called for. However, it found new life as a freestanding, outdoor, poolside shower at a friend's country home.  
       
     

The raison d’être of the shower in the foyer was gone and its demolition called for. However, it found new life as a freestanding, outdoor, poolside shower at a friend's country home.